A Real Estate Company

Verhuurmanagement

Sunwise is onze partner als het gaat om de verhuur na verkoop van onze projecten. De mensen van Sunwise Bonaire zijn tevens onze verkoopmakelaar en beheren de VvE’s. Ze hebben een lange staat van dienst in de woningmakelaardij en hun aanpak staat garant voor de beste rendementen!
Uiteraard zijn onze kopers niet verplicht hun nieuwe bezit te verhuren, maar in het geval u niet het gehele jaar zelf gebruik wilt maken van uw (vakantie)woning, zou de verhuur-pool van Sunwise wel eens uw beste optie kunnen zijn!

folio1
folio2

Door hun doordachte marketing- en verhuurplan bent u verzekerd van het beste rendement. Sunwise betaalt nagenoeg alle verhuurkosten (zoals schoonmaakkosten, marketingkosten, touroperator- en reisbureauprovisies en commissies aan commerciële boekingsites), vanuit haar provisie. U hoeft zich derhalve niet te bekommeren om alle bijkomende kosten als u uw woning wilt verhuren. Sunwise vertelt u graag wat de mogelijkheden zijn om deel te nemen aan haar verhuur-pools en wat de mogelijke rendementen zullen zijn!

Investering…

Sunwise voert een doordacht marketingplan uit om tot de beste bezettingsgraden en de hoogste huurinkomsten te komen. Dit marketingplan bevat onder andere sterke marketing via de sociale media, het werken met touroperators en reisbureaus, het aanmelden van de woningen op de best bezochte boekingsites zoals Booking.com, het opzetten van “affiliate marketing programs” en het belangrijkste: het aanhouden van een bijzonder hoog serviceniveau, naar zowel de opdrachtgevers als de gasten. De mensen van Sunwise halen hun gasten bijvoorbeeld persoonlijk op van Flamingo Airport, laten hen persoonlijk het gehuurde huis zien en ze staan tot hun beschikking tot ze het eiland weer verlaten!

Sunwise voert alle correspondentie met alle partijen, zoals reisbureaus, touroperators, boekers, de gasten, de eigenaren et cetera. Ze dragen ook zorg voor alle boekingen, betalingen, administratie en dergelijke en ze zorgen voor de complete financiële afwikkeling met betrekking tot het verhuurmanagement. Sunwise zal uw bezit uiteraard ook buiten de verhuurde periodes beheren, zodat het netjes, schoon en veilig blijft.

folio3
folio4

Waarom is het goed te investeren in een huis op Bonaire en specifiek in een project van Bonaire Construction?

 • Bonaire is om te beginnen een wereldberoemde bestemming voor duikers, te bereiken via vele rechtstreekse vliegverbindingen;
 • De economische vooruitzichten zijn volgens alle rekenmodellen uitstekend;
 • Bonaire is een (bijzondere) Nederlandse gemeente, dus met Nederlandse (juridische) zekerheden;
 • Zowel het fiscale klimaat als het weersklimaat zijn uitstekend;
 • De prijs-kwaliteitverhouding voor de Bonaire Construction-woningen is uitzonderlijk, waardoor waardevermeerdering kan worden verwacht;
 • Het te verwachten netto rendement op de investering in Den Tera of op Hato is circa 6%!

Rendement…

Het rendement is teveel afhankelijk van variabele factoren om exact te kunnen voorspellen, maar graag geven we u een rekenvoorbeeld aan de hand van ons laatste project “Den Tera”, gebruikmakend van objectieve gegevens…

 • De woningen in dit project beginnen bij koopsommen van € 99,500
 • Daarbij opgeteld komen voor koper kosten en belastingen, circa € 7,500
 • Het inventarispakket dat geschikt is voor verhuur kost € 17,280 inclusief ABB
 • Het tuinaanlegpakket kost € 2,268 inclusief ABB
 • Onvoorzien: € 952

Samen kost de hele investering u € 127,500 ofwel (afhankelijk van de wisselkoers) ongeveer $ 176,000.

We laten u graag een keer alle relevante cijfers zien, maar neemt u voor dit moment even van ons aan dat verhuurkosten (inclusief marketing, klein onderhoud, wasserette, administratie, creditcardkosten, schoonmaken, touroperators en andere boekers, commissies boekingsites en commissie voor de verhuurder/beheerder) bij elkaar rond de 55% van het huurinkomen bedragen. Door samen op te treden in een “verhuurpoule” kunnen we deze kosten voor u met maar liefst 18% reduceren tot 45%!

U krijgt naast de verhuurkosten nog te maken met enkele variabelen als water- en elektrakosten, verzekeringen, VvE-kosten en vastgoedbelasting. De kosten voor nutsvoorzieningen proberen we door actief beleid (huurders vragen lichten en airco’s uit te doen als ze de deur uit gaan, adviseren airco’s met elektronische ogen aan te schaffen et cetera) zo laag mogelijk te houden

folio7
folio8

De VvE van Den Tera kent een bijdrage van $ 75 per maand en de vastgoedbelasting bedraagt effectief 0,8% (20% van 4%) over de vastgestelde waarde, vermeerderd met 15% “opcenten”. Met de hogere werkelijke waarde in het achterhoofd, rekenen we niet met de € 99,500 koopsom, maar met een aannemelijke en officieel getaxeerde € 145,000 ($ 200,000).
Onze ervaring leert dat deze kosten samen ongeveer 12% van de huurinkomsten belopen, bij een gemiddelde bezettingsgraad. Totale kosten derhalve ongeveer 57%.
Woningen als die in het project Den Tera “doen” hoog- en laagseizoen door elkaar genomen ongeveer $ 110 per nacht. Met een gemiddelde bezettingsgraad van 62% op Bonaire (terwijl de bezettingsgraden van dit soort resorts veelal wat hoger ligt, richting de 70%) betekent dat een jaarlijkse huuropbrengst van $ 110 x 365 x 62% = $ 24,893. Minus de bovenstaande 57% kosten maakt netto $ 10.704, hetgeen een rendement bewerkstelligt van maar liefst 6,1%.

Zet dat eens af tegen de huidige spaarrente in Nederland of de Verenigde Staten. Deze rendementsberekening is nog exclusief de opbrengsten voor de verhuurder uit het “affiliate program” van Sunwise. Zij delen de provisies uit autoverhuur, duikactiviteiten et cetera met u!

Stuur Sunwise alstublieft een e-mail voor meer info of om een afspraak te maken: ron@sunwisebonaire.com of bezoek hun website via www.sunwisebonaire.com.